Mariann Zittlau Jacobsen |4000 Roskilde | zittcat@mail.dk | Tlf. 2231 8450 | DK Zitt Cat 2017

 

Efter at have haft en abyssinier hunkastrat i nogle år, købte vi i 2002 vores første sortsølv somali hankat. Vi besøgte nogle udstillinger og faldt for denne race. Vi syntes, dens temperament og sind passede ind i vores familie. Med hjælp fra hans opdrætter, fik vi lyst til at prøve at udstille selv og har nu gjort det siden.

Efter yderligere nogle år fik vi mod på at opdrætte og fik vores stamnavn i 2004.               

DK Zitt Cat

 

DK Zitt Cat er et opdræt af sølv somali katten

Vi fik vores første kuld killinger i eget stamnavn i oktober 2004

og vi har nu haft 9 kuld +2+1+2+2+1 killing(er). Vores avlskatte er/bliver testet for PRA (arvelig blindhed), PK (arvelig anæmi) og PL (løse knæled)

 

Vi lægger megen vægt på at opdrætte sunde, kælne og racetypiske somalikillinger. Samtidig skal de være nysgerrige og interesserede og ikke være bange for at udforske den store verden. Fra killingerne bliver født, bliver de vænnet til at blive håndteret og de får dagligt masser af kys og kæl. De første uger bor de små sammen med deres mor i ”barselsstuen” på et værelse, hvor der er fred og ro.

Vores andre katte og vores hund får dog lov til at komme på barselsvisit, hvis moderen tillader det.

Ved 3-4 ugers alderen flytter de ud i kravlegården og efter yderligere nogle uger bliver de gradvist sluset ud i hele huset.

De bliver under opvæksten en stor del af vores hverdag og følger med i alle de daglige gøremål og får derfor en god ballast med, når de flytter ud til deres nye familier.

 

Vi udstiller vores katte både i Danmark og i udlandet. Vi elsker at vise vores katte frem og derved at præsentere denne skønne katterace for publikum.

 

Vi er medlem af Racekatten (Hovedklub i Felis Danica) og

SUA (Specialklub for abyssinier og somali)